startside
om firmaet
tjenester
om rosenmetoden
avisartikler
forening
kontakt
gjestebok
om firmaet

MAJKEN TERESIA ARMELIUS

  • Sertifisert Rosenterapeut siden høsten 1999. om utdannelsen
  • Rosenbevegelsesinstruktør siden 15. November 2009 om rosenbevegelser
  • Arbeider med Rosenmetoden på Bergen psykoterapisenter i kontorfellesskap med psykologer og psykiatere.
  • Rosenbevegelsestimer gis på Impulssenteret i Bergen.

Mitt ønske er at Rosenmetoden blir en akseptert behandlingsmetode og at man ser vilket potensiale der er i å kombinere den med andre behandlinger. Målet er å skape bevisthet i mennsket at kropp og psyke er en helhet. Rosenmetoden gir en opplevelse av deg selv uansett om det er på benken eller i bevegelse.
Jeg har selv vært meget syk og blitt frisk blant annet gjennom å lære meg å lytte til min egen kropp. Rosen er en metode å oppleve kroppens ”logikk”, lære seg å lytte til seg selv – også til sjelen!

MARION ROSEN
Grunnleggeren av Rosen, født 1914, gjør selv Rosenbevegelser for å kunne holde kurs og gi behandlinger til trass for sin høye alder. Hun har utviklet metoden som kan holde en 80–90-åring nesten like bevegelig som en 20-åring.Mennesker beskriver hvor vitale og lykkelige de føler seg etter bevegelsene.

ROSENMETODEN
Metoden går ut på at terapeuten kontakter muskelspenningene med myk, respektfull berøring. Med sine hender og sitt nærvær ”lytter” terapeuten til kroppen og dens signaler. Terapeuten følger klientens prosess med berøring og ord. Dette åpner for muligheten til avspenning. Pusten blir dypere, fortrengte følelser, minner og mønstre kan bli bevisste.

ROSENBEVEGELSER
Myke enkle bevegelser som gjøres i gruppe for å forebygge muskel og leddplager. De fremmer leddveske og mykhet i muskulaturen. Det er en god form for oppvarming før fysiske aktiviteter, eller som en trimøkt for å øke velværet. Fokus ligger på den “tillatende” pusten som, når den får frihet, bedrer oksygentilførselen til blodet og gir bukens organ en ”massasje” innefra.

- I tillegg til å ha gøy!
- Bevegelsene gir glede!